DETAILED NOTES ON TüP BEBEK AşAMALARı

Detailed Notes on tüp bebek aşamaları

Detailed Notes on tüp bebek aşamaları

Blog Article

Gebelik testi sonucunda gebelik oluştuysa, anne adayı yakın takip altında tutulur ve düzenli kontroller yapılır. Ultrasonografi ve diğer testler, gebeliğin gelişimini izlemek ve herhangi bir sorun tespit etmek için yapılır.

Tüp bebek tedavisinde transfer sonrası gebelik belirtileri arasında hafif kanama, meme hassasiyeti ve hafif kramp benzeri ağrılar yer alabilir. Ancak, gebelik varlığını kesin olarak belirlemek için bir beta HCG testi gereklidir.

Başarısız tüp bebek denemeleri ardından, başarısızlığa yol açan nedenler araştırılmalıdır. Tespit edilen sebepler ortaya çıktıktan sonra bir tedavi systemı yapılmalıdır. Yapılan rutin testler haricinde çeşitli testler de uygulanabilir. Bu testlerden bazıları ise:

Bu nedenle, transfer öncesinde doktorunuz muhtemelen rahim iç tabakasının kalınlığını kontrol edecek ve gerekirse tedavi ayarlamaları yapacaktır.

Kemoterapi tedavisi, mutlaka tam donanımlı bir onkoloji merkezinde ve tıbbi onkoloji uzmanı kontrolünde yapılmalıdır. Doktorun izni ve bilgisi olmadan kesinlikle herhangi bir hastanede veya evde alınmamalı, kemoterapi uygulama tecrübesi olmayan sağlık personeli tarafından uygulanmamalıdır. Kemoterapide kullanılan ilaçlar; damar yoluyla ve ağızdan hap şeklinde uygulanabilir.

Bu testlerin amacı, rahminizin uygun bir ortam sağlayıp sağlamadığını ve tüp bebek tedavisinin başarı şansını artırıp artırmayacağını belirlemektir.

Sperm sayı ve hareket bozuklukları doğal yollardan gebelik şansını azaltmakla birlikte gardenımcı üreme tedavilerindeki başarı oranlarını da azaltmaktadır. Mikroçip yöntemi mikro akışkan çip teknolojisi ile spermler arasından DNA yapısı en iyi olan spermleri seçmek advertına kullanılan bir yöntemdir.

Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere propertyımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.

Tüp bebek tedavisinde başarı farklı şekillerde ifade edilebilir. Tüp bebek uygulaması sonrası embriyo transferinden iki hafta sonra kanda bakılan “gebelik testinin pozitif olması” tüp bebek uygulamasının başarılı olduğunu gösterir ancak yeterli değildir.

Tüp bebekte kök hücre tedavisi henüz tam webpage anlamıyla kanıtlanmış ve yüksek başarı oranı sunan bir tedavi yöntemi değildir. Yumurta ve sperm oluşumunu tetiklemede ya da endometrium kalınlığını artworkırmada kullanılan kök hücre tedavisinin başarı oranı %10 ila %20 arasındadır.

Doktorunuz aksi bir tavsiyede bulunmadıysa ve siz de rahatsanız tüp bebek tedavisi sırasında cinsel ilişki genellikle güvenlidir. Ancak embriyo transferinden sonra doktorunuzun önerilerini öğrenene kadar cinsel ilişkiden kaçının.

Yumurtalık kistlerine ise kötü huylu olmadıkları sürece herhangi bir cerrahi işlem yapılması önerilmemektedir. Zira yapılan her cerrahi işlem yumurtalık rezervinin azalmasına neden olabilir.

Yumurta toplama great site işlemi genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve genellikle bir jinekolog tarafından yapılır.

Sperm ve yumurtada 23 kromozom bulunmaktadır. Bu kromozomlar döllenme yoluyla bir araya geldiği zaman vücudumuzdaki 46 kromozomlu yeni hücreleri oluştururlar. Dolayısıyla kromozomlarımız ve genlerimiz anne ve babamızdan gelmektedir. 

Report this page